Uppfödernamnsregistrering

Hej Alla,Då registrering av nya uppfödarnamn fallit så väl ut under denna tid när vi haft restriktioner och inga utställningar att tillgå vill vi i Riks föreslå:• Fortsatt möjlighet att kunna få sina bedömningar inför ansökan om uppfödarnamn, för uppfödargrupper och enskilda djur enligt det tillfälliga regelverket och göra detta permanent. Se nedan uppfödarnamnregistreringsdelen av… Läs mer »

Motioner till stämman 2022

Det är genom att skriva motioner som vi medlemmar kan påverka och även driva vår förening framåt. Vill därför uppmana alla medlemmar komma med förbättringsförslag genom att skriva motioner.Motioner till stämman 2022 ska vara SMF Riks sekreterare tillhanda på e-post sekreterare@svenskamarsvinsforeningen.se senast 31 december 2021 och publiceras i Marsvinsmagazinet nr 1-2022.

Kommande utställningar

Webbanmälan till utställningen i Rångedala (Göteborgsområde) är öppen nu.Fler utställningar hittar ni här: Utställningskalendarium

Kallelse till RAS årsmöte 2021

Söndagen den 10 oktober 2021 håller Rasdjurssektionen sitt årsmöte kl. 10.00.Mötet kommer att avhållas digitalt via google meet.Dagordning samt bilagor hittar ni här: Specialsektioner Varmt välkomna till årsmötet./ RAS styrelse

Extra stämma 2021, Stämman och SM 2022

Hej alla,Idag på extra stämman röstade vi enhälligt bifall för och välkomnar den nya lokalavdelningen SMF Mellansverige, med start den 16/12-21. Samtidigt togs det beslut om att SMF Sydväst arrangera Stämman 2022 och SMF Mellansverige SM-Svenska Mästerskap 2022.

SM 2021 ställs in

Efter noggrant övervägande och kontakt med smittskyddsläkaren i Sörmland, har vi i organisationsgruppen för SM kommit fram till att det inte finns något sätt vi på ett smittsäkert sätt enligt gällande restriktioner kan arrangera SM.Vi har meddelat detta till Riks och de har bifallit vår begäran om att få ställa in SM. Det känns såklart… Läs mer »

Riks inbjuder till extra stämma

När: 12/9-21Kl.: 10.00Var: Via telefonAnmälan: Via mail senast 5/9-21 Mötet hålls via telefon och telefonnummer samt kod och instruktion kommer några dagar innan mötet.Dagordningen gäller enbart ansökan om bildande av den nya lokalavdelningen SMF Mellansverige, samt nedläggning av SMF Norrort och SMF Svealand. Alla är välkomna att deltaga men bara representanter som valdes till stämman… Läs mer »

Marsvinsmagazinet 3/21

MarsvinsMagasinet nr3 2021 finns nu tillgänglig på medlemssidor: Här (inloggning krävs) Detta nummer bjuder på rasspecial Abessinier, informativa texter om diabetes hos marsvin, hur marsvin ska transporteras, och mycket mer.

Nu finns SM annons tillgänglig

Nu är annonsen till SM klar och godkänd! KlickDet kommer bli en helg med utställning, seminarier och en massa marsvinsprat med likasinnande. Anmälan kommer att vara öppen mellan 6 september och den 20 september. Presentation av domarna kommer framöver att läggas ut här på FB. OBS! Om restriktioner om antal personer inomhus inte hävs, så… Läs mer »