Nordiska Mästerskapet 2023 – en chans att se många marsvin!

Den 16 och 17 september hålls Nordiska Mästerskapet i Vilstahallen i Eskilstuna. Alla som är intresserad av marsvin är varmt välkomna att besöka utställningen och titta på alla djur. Du behöver inte ha anmält några egna djur för att besöka NM. Totalt är det 81 utställare som deltar och fyra länder finns representerade. Antalet anmälda… Läs mer »

Uppdaterad EE standard

Ny uppdaterad EE standard. Förändringar i beskrivning av Teddy päls och tillägg om diskvalificerat fel på dutch. Skinny standarden är endast ett tillägg om att pigment fläckar av större antal är ett mindre fel.

Ny lista med godkända raser vid NM

Nu finns nya listan med godkända raser vid Nordiska Mästerskap upplagt.Notera att NMF valt att stå utanför det Nordiska samarbetet så certifikat från den klubben är inte godkända för Nordisk Champion.

Registrera marsvin digitalt

Fr. o. m. idag (15/2) är det möjligt att registrera marsvin digitalt. Den digitala registreringen startar som en prövoperiod och eventuella ändringar/anpassningar kan därför förekomma. Registreringsklistermärken är giltig så länge dessa finns kvar. Registreringen med klistermärken sker på samma sätt som innan. Vid frågor kring registrering, kontakta gärna någon av registratorerna eller medlemshanteraren. Här kan… Läs mer »

Uppdaterat regelverk och standarder, Årets lista, Marsvinsmagazinet samt påminnelse medlemsavgift.

God fortsättning! SMF och speciellt utställningsdelen inom SMF går en spännande och utmanande tid till mötes med start 2023-01-01.Vid domarkommitténs årsmöte i Oktober behandlades ett flertal motioner rörande utställningar och regelverk. Det uppdaterade regelverket samt uppdaterade standarder finner ni nu på hemsidan. Årets listan har uppdaterats med alla årets utställingar 2022. Kontrollera gärna dina resultat.… Läs mer »