Enfärgade

Färgbeskrivningar Enfärgade

BLACK
Den svarta färgen skall gå ända in till hårbotten och vara djupt kolsvart. Öron och trampdynor svarta.
Ögonfärg: Mörka.

Self Black

WHITE
Färgen skall vara snövit och får ej ha en gulaktig nyans. Öron och trampdynor rosa.
Ögonfärg: Röda = Pink-eyed, PE. Mörkt rubinfärgade = Dark-eyed, DE.

Self PE White
Self DE White

CREAM
Färgen skall vara gräddvaniljsåsfärgad med blek ton och gå ända in till hårbotten. Färgen får inte övergå i gult eller orange. Öron och trampdynor rosa/cream.
Ögonfärg: Rubinfärgade

Self Cream

LEMON
Färgen skall vara gräddvaniljsåsfärgad med blek ton och gå ända in till hårbotten. Färgen får inte övergå i gult eller orange. Öron och trampdynor rosa/cream.
Ögonfärg: Röda.

Self Lemon

BUFF
Färgen skall vara matt och mättad gulbrun utan att skifta i aprikos, citron eller beige och gå ända in till hårbotten. Öron och trampdynor rosa/buff. Svag pigmentering tillåts.
Ögonfärg: Mörka eller mörkt rubinfärgade.

Self Buff


SAFFRON
Färgen skall vara klart gul som saffransbröd med anstrykning åt citron utan att övergå i cream och gå ända in till hårbotten. Öron och trampdynor rosa/saffron.
Ögonfärg: Röda.

English Crested Saffron

GOLDEN
Färgen skall vara djupt glödigt rödbrun likt färgen hos en mustig nyponsoppa utan att den upplevs som blek eller övergår i gult. Färgen skall gå ända in till hårbotten. Öron och trampdynor rosa/golden. På DE Golden tillåts svag pigmentering.
Ögonfärg: Röda = Pink-Eyed, PE. Mörka eller mörkt rubinfärgade = Dark-Eyed, DE.

Self DE Golden
Self PE Golden

RED
Färgen skall vara mörk och djup likt en Irländsk Setters och gå ända in till hårbotten. Öron och trampdynor mörkt rödbruna till svarta. Färgen får inte likna den hos golden då den i så fall klassas som för ljus.
Ögonfärg: Mörka eller Rubinfärgade.

CHOCOLATE
Färgen skall vara likt mörk blockchoklad utan att övergå i svart/grå och gå ända in till hårbotten. Öron och trampdynor chokladfärgade. Chocolate är en varm färg.
Ögonfärg: Rubinfärgade.

Self Chocolate

BEIGE
Färgen skall vara ljust brunbeige och gå ända in till hårbotten. Öron och trampdynor rosa/beige. Beige är en varm färg.
Ögonfärg: Röda.

Self Beige

LILAC
Färgen skall vara ljust duvgrå utan att övergå i brun ton och gå ända in till hårbotten. Öron och trampdynor rosa/lilac. Lilac är en kall färg.
Ögonfärg: Röda.

GREY
Färgen skall vara mörkt blyertsgrå helt utan att vara varm i tonen och gå ända in till hårbotten. Öron och trampdynor mörkt grå.
Ögonfärg: Mörkt rubinfärgade.

Self Grey

BLUE
Färgen ska vara mörkt blågrå utan brun ton och gå ända in till hårbotten. Öron och trampdynor mörkt blågrå. Ögonfärg: Mörka.